Руската армия е твърде слаба, за да си постигне целите. Това

...
Руската армия е твърде слаба, за да си постигне целите. Това
Коментари Харесай

В руския ефир: Руската армия е твърде слаба, за да си постигне целите

Руската войска е прекомерно слаба, с цел да си реализира задачите. 

Това разгласи по време на посещение в пропагандното предаване " Место встречи " съветският политолог Виктор Олевич.

" Руската войска е прекомерно слаба, за да си реализира задачите. Твърде слаба, с цел да отбрани териториите, които към този момент е превзела в Украйна, в това число Херсонската и Харковската области. Те (украинците) виждат, че съветското нахлуване е доста постепенно и несистемно в момента. И имат намерение да надградят над своите триумфи ".   

" Russian army is too weak to achieve the goals set before it " - the propagandist says sadly.

Oh, what might have happened?
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

В различен миг от предаването Олевич влиза в спор с един от водещите, като от подтекста се схваща, че журналистът счита съветското разузнаване за умело.     

" Ако разузнаването ни е толкоз дейно, тогава за какво проектът на специфичната военна интервенция се провали изцяло? И нямаше никакъв проект Б. Какво демонстрира това, че разузнаването ни е доста дейно или неефективно? "

" Special military operation failed completely, and there was no plan B at all " - propagandists started saying.

I wonder what we will hear next?
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Това не е първият път, в който Олевич върви по тъничък лед пред цяла Русия, където за доста по-леки провинения пред режима и армията се раздават двуцифрени присъди. 

В средата на септември 2022 година, дни след началото на украинското контранастъпление в Харковска област, Олевич изрази отвращение от метода, по който се организира СВО.

" Извинете, само че какво още чакаме. Твърдите, че всичко се движи по проект. Има ли някой, който изобщо има вяра, че преди 6 месеца проектът е бил в този момент да изоставим Балаклия и да посрещаме контраатака в Харков? Да не успеем да превземем Харков и да напуснем Балаклия? ".

Малко по-късно в същото предаване Олевич показва малко по-хуманистичен, пък било то и империалистически мироглед над украинците.

" Трябва да разберем, че би трябвало да ни поддържат нас идеологически, освен в освободените територии. Трябва да приказваме с украинците. Като им споделяме, че не съществуват като етнос, народ, че украинският език не съществува, не можем да чакаме от тях благосклонност. Трябва реалистично да подходим към хората и да им кажем по какъв начин бъдещето им може да наподобява, в случай че станат част от Русия. Какви биха могли да бъдат те в Русия ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР